Monday, 11 July 2011

Ciri-ciri wanita yang confirm diminati boboboy(lelaki) XD

Hye2..lepas ak tulis pasal 25 facts pasal boyboy tu,ramai yg bg feedback suh tulis lg,,haha,,so..ak just tulis je lg k,,,according to my experience jugak…layan jeee..=)


Ok,,kali nie,,ak nk share pasal ciri2 wanita yg lelaki pada masa kini impikan,,after wat survey ckit then tgk kwn2 ak yg masih single n da couple,,so..nie lah result dia,,jadi..pada girls yg still solo n single..apa lagi,baca cpt! ..=p


















1.
Be a good listener..
Lelaki suka wanita menjadi pendengar setia n ta suka kaum hawa yang suka membangkang.


2. Jangan makeup tebal sangat
Lelaki tidak suka jika anda memakai alat solek terlalu tebal.






3. Be matured
Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang. Boleh tolong dia make a decision pasal kerja dia ke,study dia ke or apa2 pun..




4. Remember his date..
Tau bila besday antara resipi penting yang perlu diketahui.Mcm resepi kek lak.. Berbuatlah sesuatu untuk hari pentingnya itu.




5. Hormatinya
Menghormati dirinya, family dan teman-teman yang rapat dengannya.


6. Jangan terlalu kebudak-budakan
Bersikap matang dalam tutur kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan...tp sumtimes ak pun kebudak budakan gak…huhu




7. Agresif n lincah
Lelaki suka sikap wanita yang agresif. Maksud ak…lincah in working n decide  satu-satu perkara tu..




8. Jangan terlalu seronok
Jangan terlalu seronok ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama dlm phone untuk perkenalan pertama,,nnt takot dia fikir..mesti dgn lelaki lain pun camnie kan…




9. Jangan ganas + gengster
Jangan terlalu bersikap kelelakian dan ganas dalam pergaulan.Contohnye bahasa yang digunakan..jgn kl sangat....hehe…






10. Jangan terlalu baik n suci giler Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan sempurna. Biar lelaki itu sendiri yang mencari jawapan dan menilai sendiri sama ada anda baik atau tidak..



11. Jangan perasan
Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita.Jangan buatkan diri anda adalah miz tmpt kerja or miz university..






12.Sikap sederhana
Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.


13. Sikap keibuan ^_^
Bersikap keibuan adalah antara petua yang perlu dititikberatkan n penting..kalau masa dating nampak budak kecik pergi lah pura2 belai budak tu kata cute2 walaupun anak negro 
sekalipun..hehe



cpt lerr dukung sayaaa kak...^_^

14. Lemah-lembut
Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.Lelaki nie ibarat besi,bila dicurah asid alamak cair lah….so,,korng ayat lembut..mesti lelaki pun layan korang nice..=)

15. Sensitive
Ketahuilah mereka adalah golongan yang terlalu sensitive dan sukakan kelembutan apatah lagi daripada seorang gadis yg dicintai…






16. Kenali dirinya
Kenali siapa dirinya yang sebenar sebelum anda memulakan langkah untuk memikat.Fahami ape yang disuka dan ta suka..




17. Jaga kecantikan
Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah anda dipenuhi jerawat batu,jerawat pasir ta pe..=p


18. Gaya kemas

Aset penting bagi anda untuk memikat lelaki adalah mata, dada ,punggung dan style jalan yang kemas. Jaga tatasusila anda sebagai anak dara sunti.






19. Jangan kuno
Jangan bersikap terlalu kuno n old school....




20. Sering tanya khabar
Bertanya khabar  at least  seminggu 2x  supaya tali persahabatan anda dengannya tidak putus begitu saja. Maybe one day sikap anda yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.





21. Jujur dalam tingkah laku
Usia n  bentuk badan bukan menjadi ukuran penting tetapi kecerdikan, kejujuran serta tingkah laku yang bersopan-santun. =)


22. Suka yang beragama
Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu anda tidaklah perlu terlalu alim sbb macamler lelaki tu alim gak..=p





23. Tidak mudah dipermainkan
Menunjukkan bahawa anda bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan selain tidak terlalu merengek dan mengada-ngada kata lain terlalu gedik.





24. Jangan tunjuk lemah
Jangan tunjukkan kelemahan anda ketika berada di samping lelaki yang anda minati.Buat cool je..


25. Suka dimanja
Yang paling penting, lelaki suka dimanja dengan belaian dan kata-kata romantic..psss..ingt girls je suka dimanja?? =)











byeee... =)


6 comments:

ejahazlyza said...

terase ak bab2 gengster tuh..hahahahhaha...:D

Fareadz Samani said...

Jangan lah wat trasa sngt..hehe

Fareadz Samani said...
This comment has been removed by the author.
2EV1 said...

nak copy boleh :) hehe

missjune said...

Dalam senarai tu..ada sipi2 sifat sye.....tapi raseny blm cukup... sy ingn sgt nak jd apa yg die ingnkn..mungkn sy ni kurang selfconfidence...ermmm sedihnye.. bahkan skarang ni hubungan kami agak goyang..

missjune said...

Blm cukup lengkap lagi dalam dri ni..ermmm sedhny xdapat jadi apa yg die ingnkan...hubungan skang ni pun agak kucar-kacir...