Saturday, 9 July 2011

25 fakta pasal Boyboy(lelaki)..=p

Hye korng...hm..Actly ak tgh boring hyper gilak..nk tulis blog pun ta taw nk tulis pe..then tetiba terpikr nk tulis sumtg diffrent..hehe,,ya..about man....nie berdasarkan experience ak laa,,so...up to u girls nak caya ke ta...enjoy..=)




1. Actly.. Lelaki nie tidak mencari wanita yang cantik, yang dicari adalah wanita yang sejuk hati melihatnya dan mempesona..bila tgk muka dia tu,,hati tgh panas pun boleh coollll...wahhh..hehe (Untuk itu, dia selalu meminta Anda berdandan. Bukan kerana dia mata keranjang,no no no!, tetapi mereka ingin Anda terlihat mempesona).

2. Lelaki sangat benci dikhianati. (Even mereka egois, keras,brutal, n strongg,,haha, tetapi mereka adalah makhluk yang lemah).-_-

3. Ketika saat ini dia menyukai Anda, beberapa saat kemudian, dia lupa dan malah asyik bersama kawan-kawannya. (Hal ini adalah wajar, tetapi bukan berarti Anda tidak pernah ada di hatinya) =)

4. Jika dia mengatakan “Ya,,,i mmg tak phm u laaaa,” itu maknanya pemikiran dia dan Anda berbeza. (Bukan berarti tak boleh bersatu, tetapi mencuba untuk saling memahami satu sama lain)

5. Dalam sehari, dia akan sibuk bermain dan menjalani aktivitinya bersama kawan-kawannya. Yelah,,sumtimes bz with futsal,jamming n else..Tetapi percayalah,ketika dia bersiap hendak tidur, Anda selalu ada di dalam fikirannya. (Dan percayalah, mereka suka senyum-senyum sendiri saat membayangkan betapa cantiknya Anda hari ini).

6. “U tgh wat ape?” or “Dah dinner ke?” adalah ayat yang paling selalu diucapkan oleh lelaki ketika di call. (Mereka memang bukan makhluk yang pandai berbasa-basi, tetapi mereka sungguh ingin tahu semua hal perkara tentang Anda).

7. Jika seorang lelaki benar-benar mencintai n luv Anda, dia akan menerima Anda seadanya. Tak peduli Anda gemuk ke, hitam atau berjerawatkee. (Mereka mungkin akan memberi nasihat pada Anda untuk diet ketika Anda merasa gemuk,or suh g beli makeup SK2 ke SK3 ke tetapi mereka tulus mencintai Anda).

8. Lelaki sangat tergila-gila ketika melihat senyuman Anda. That's why sumtimes lelaki nk sngt suh gf dia cenyummm =) (Untuk itu jangan memelihara muka yang masam di wajah Anda, tersenyum dan buatlah dia semakin terpesona).

9. Lelaki akan melakukan apa saja untuk menarik perhatian Anda. (Termasuk menceritakan kisahnya kepada bekas kekasihnya, walau terkadang hal ini tidak perlu diceritakannya pada Anda) hmm...

10. Lelaki tidak suka jika Anda bercerita tentang bekas kekasih anda. (Walau kadang-kadang dia suka cerita tentang bekas kekasihnya kepada Anda, tapi dia sangat cemburu jika dia mendengar kisah bekas kekasih Anda)...like2

11. Jika lelaki ingin bertemu dengan orang tua Anda, jangan ragu dan malu. Dia serius dengan Anda!.

12. Lelaki ingin selalu berbagi semua hal dengan Anda, namun terkadang dia tidak boleh mengungkapkan semua hal dengan baik. (, jangan paksa dirinya bercerita jika memang dia belum siap untuk cerita kpd anda).

13. Sumtimes, lelaki juga menangis... (Semua bayi, lelaki mahupun wanita menangis, dan lelaki dewasa also got feeling u knw, ketika mereka kecewa dan sedih, mereka pun boleh menangis seperti Anda. Berikan pelukan dan sokongan padanya,kerana Anda ada untuknya). =)

14. Jangan berusaha membuat lelaki marah,kerana mereka adalah makhluk Tuhan yang mudah marah....

15. lelaki adalah makhluk simple, mereka bukan tipikal yang selalu berharap dan berandai-andai.

16. Lelaki akan mencuba mendapatkan hati wanita yang memutuskannya, sebelum akhirnya mereka berusaha melupakannya. (Inilah yang membuat mereka gagal menelepon Anda setelah berpisah,  n finally he will giveup sbb Anda memberikan respon yang negatif)...so,hati2 ya..jgn reject sngt..

17. Saat Anda membuat seorang lelaki jatuh cinta, selamanya dia tidak akan pernah boleh melupakannya. (Untuk itu boleh dikatakan lelaki lebih lemah dan susah melupakan dibanding wanita).

18. Dont ever say to him.., “Mmhh.......lupakan jelah” kerana hal ini akan membuat dia bertanya-tanya dan bahkan curiga pada Anda. (Seperti halnya wanita, mereka juga makhluk yang sensitif dan mempunyai rasa ingin tahu).

19. Lelaki tidak akan pernah boleh tidur, jika dengan perlahan Anda mengusap belakangnya. Dan membelai lembut kepalanya.,then urut blkg dia..mostly time dia tgh penat n mengantok,mesti automaticaly dia akan feel fresh! (Percayalah, jika Anda melakukan ini pada kekasih Anda, maka ia akan terus menerus merindukan Anda)...(like like like)hehee

20. Lelaki selalu memiliki cara untuk memuji Anda (baca,nyanyi, n merayu Anda).

21. if a man look suspicious n terlihat berpikir keras ketika Anda give ur opinion or want he to do sumthing, ertinya mereka tidak mahu melakukannya. (Kebanyakan lelaki akan berbohong dan melakukan hal yang tidak ingin ia lakukan untuk wanita yang ia cintai. But...believe me, mereka sangat menderita dan merasa terkongkong).

22. Jika Anda berkata tidak, yang ada di dalam pikiran lelaki adalah “aku akan cuba lgggi” (Masih ingat kan saat dia meminta Anda menjadi kekasihnya?).

23. Anda tidak akan pernah boleh membuat lelaki memahami dalam sekali bual saja. They are smart but sumtimes, they are difficult to understand urself... (Begitulah lelaki menyebut wanita sebagai makhluk yang susah dipahami).

24. Lelaki benci gay! (Bukan bermaksud diskriminasi atau jahat, tetapi terkadang mereka tidak habis berfikir, why they want to have a scandal with d same gender??

25. Lelaki sangat menyayangi ibunya...=)





2 comments:

ejahazlyza said...

great~~ LOL..:)

myra said...

hoho~ yelaaa kot~ :)