Sunday, 27 November 2011

Jom jom tgk theater musical ! ( 73 PINTU)


73 DOORS




IPAC 2011. A musical theater. You are all invited to witness the Islamic Performing Arts Concert 2011 (IPAC 2011). A concert organized by the IIUM Cultural & Arts Unit carrying the divine message. We hope that everyone get to spend some of their time with us to enjoy the beautiful and creative view of music and arts while understanding the Islamic values. Various songs, plays, poems, dikir barat, zapin and nasyid will be performed by IIUM students. We also have our guest artist, Rabbani. Rabbani tu..wuhuuu!

This is my first teater in UIA .So..pada sape-sape yang free this Tuesday night ,u are officially inviting for this theater and watch my acting yang ta seberapa tu . Hehe...U should come and enjoy this theater sebab theater kali ni memang sangat-sangat best (promote sendiri) . And korang tak kan menyesal sebab teater ni penuh dengan liku-liku kehidupan di dunia yang fana ni....korang pasti menitiskan air mata lah..=P...















IIUM Gamelan Group
Gamelan Group of IIUM was established in 1992 with the aim to familiarize students with the traditional music and to promote gamelan as one of the Islamic Art. IIUM Gamelan Group is under Cultural and Arts Unit of Student Development Division. The trainers who had played significant role are Pak Djamal Bakir from Indonesian Embassy and Mr. Ku Zahir from Istana Budaya . 





Monday, 14 November 2011

Lisa Surihani & Boboy?? ^^

Lisa Surihani got new boyfriend lah....DAMNNN!!!...
For your information,dia adalah artis baru dalam Malaysia ni.
His name... Boboy...boboy???
Mereka baru couple beberapa hari lepas tapi Lisa Surihani dah gigit Boboy ...............
Haha...apa yang dimerepekkan nie...



Actually ,Lisa Surihani & Boboy are a name for two hamsters in this room. Memang sangat kelakar tetiba Syafiq yang dilabel lelaki paling macho kejantanannya di Malaya ni tiba-tiba membawa pulang sepasang Hamster yang comel.....dah berubah arah ke? haha..i'm joking..Syafiq ialah roomate saya .Dia adalah roomate saya dari tahun pertama lagi saya belajar  di UIA....He's a student Degree in Psychology (Human Science).The pets is kinda of his assignment lah..i don't know for what subject .But he must take over the pets for his research ...
But okay lah jugak..at least we satu bilik ada pets yang boleh dibelai..goli den =)










Boboy risau Lisa kena bawak lari dari dia










Sunday, 13 November 2011

When Allah created a baby...=)



When Allah created a baby and it was the time to send it on EARTH the baby got scared and asked Allah 
Who will look after me and take care of me ?
Allah replied:
Your angel will raise and protect you.
The baby asked:
how will i know everyone?
Allah replied:
your angel will tell you.
The baby asked:
how will i learn to speak their language?
Allah replied:
your angel will teach you the language.

when it was the time for the baby to leave and come to the EARTH...
he asked Allah :
What will i call my angel?
Allah replied:
You`ll call her MOTHER....

so plz... take care of your angel....

I always luv u mom..=)











Friday, 11 November 2011

Tiger new born

Masa jalan-jalan tadi sempat masuk kedai kasut jap.Niat dihati nak tengok je..tapi...terbeli pulak...
Onitsuka Tiger brand is the famous shoes brand in Malaysia .Ramai dah budak-budak laki pakai design ni.
Tapi the new arrival for this month surely make me and other boys crazy!
Sangat cool k..
Harga pun besttt ,best lah sangat!..price paling murah for original Tiger pun rm 200 - rm 300..errr....
Lepas lihat2..tenung2...then...i pick up one....Habis duit akuuu....T_T






I choose this one.Okay tak? =)


actually, purple colour is more attractive and nice ,but..something problm at the back of d shoes ...macam tak match yellow with purple..sorry pic untuk kasut tu tak de pluk..imagine kan je lah...



Yang ni pula design Onitsuka Tiger for last year..tapi sekarang kilang dah stop produce design ni. 
Colour merah cantik kan =)










PUMA Easy Rider 3 pun da keluar kat Malaysia, tapi kat Malaysia baru ada satu colour,Purple..
It's suppose to be variety of colours . Purple , Blue , Black,Green,.Grey and many more..
 So..kena tunggu lah ye colour yang lain datang Malaysia , kalau tak nanti jumpa kembar kat mana-mana je.
Yelah dah tentu-tentu ada colour Purple je....












I luv Magnum =)

Cerita ni pun da lama..before mid sem break lagi.. my friend and i watched a movie at suria klcc.We watched Real Steel .Ya..the movie soooo nicee  andd sooo interesting but  i won't talk about the movie yet. Okay.. After bought the tickets , singgah cool storage jap bcause in my mind i did always thinking about this ' thing ' . Yaaaaa ,MAGNUM ice cream .Ni semua pengaruh iklan dekat tv lah.Nampak macam sangat lazat n best ..wuuuhoooo! Nak tahu kenapa.. 'Pakcik' dah cari ice cream ni merata kat UIA tu and around Gombak tapi jangan harap nak jumpa . Yang ada ice cream monyet Mat Kool tu je. Arghhh.. depressed.... then masa beli ice cream tu tetiba ade amoi yang jaga box ice cream tu scream and begging me...please please join contest for magnum,,sbb masa tu ade promotion  .You take a photo then upload in facebook.Lepas dipaksa-paksa,digoda2........tanpa fikir panjang terus je ikot cakap amoi tu ambik gambar dengan pakai crown n baju magnum tu sekali,hahaha..nampak benor lomah imannye....im joking =p





Nyum nyummm!!




Muka pelik...
Muka terpaksa..terpaksa kee  ^^





Thursday, 10 November 2011

Tuesday, 8 November 2011

Ustaz Azhar Idrus =)

Bulan lepas Ustaz Azhar Idrus, the famous one, datang UIA bagi sedikit sebanyak ceramah tentang soal kehidupan dan keagaamaan .Ustaz nie seriously memang sangat-sangat best sebab ceramah dia funny and at the same time we can learn variety about Islam. Ustaz macam nie lah yang sepatutnya ada untuk membimbing para belia and golongan-golongan muda yang semakin hanyut sekarang . Enjoy this video..Zizan Raja Lawak call ustaz minta opinion about his acting in Hantu Bonceng  =)





Babi Hutan


Tiba-tiba teringat masa zaman old skool dulu ,i mean during my childhood lah .Umur around 5-7 years old dulu...Before my family and i  pindah ke Seremban , we stayed dekat Teluk Intan , actly i was born there. I  started my school , my kindergarten dekat Madrasah Islam.........i forgot its name,sorry..but its related with sekolah agama.So i learned to pray n mengaji there beside my parents teach me . Then,during my learning, ada ustazah ajar kitaorg solat .And someone asked her..' Ustazah ,kenapa kita nak kena dirikan solat?'..then ustazah tu jawab 'sebab kita kan orang Islam,kita orang Islam kena dirikan solat,tak kan nak dirikan rumahtangga pulak,' she answer with smile (yang rumahtangga tu i just adding =p) .Lepas tu ada lagi sorang mamat ni tanya..'kalau kita tak sembahyang apa jadi? '...Ustazah tu pun jawab ..'kalau kita tak sembahyang nnt kita jadi babi '.....u know babi?.......................

Sampai situ je yang masih ingt.....
Okay..after dengar yang Orang xsembahyang jadi babi ramai yang tertanya2 and gelak-gelak.. me too keep asking my self..betul ke org tak sembahyang jadi babi/babi hutan,betul ke??? macam tipu jeee...
Anda pun mesti tertanya-tanya kan...pada sapa yang tak percaya mesti take it easy so tak pyh lah solat , n pada sapa yang solat lepas tu maybe disebabkan dasar keimanan mereka pada Allah S.W.T yang teguh...sebenarnya banyak je proof + evidence yang apa ustazah tu cakap adalah betul. 1st evidence mesti lah Al-Quran and ada cerita Rasulluwah ni membuktikan apa yang dicakap kan betul.. hayati =)


....................................................................................................................................................................
Seorang kanak-kanak datang mengadap Rasulullah SAW sambil menangis. Hal itu menghairankan Rasulullah yang sedang duduk bersama sahabat-sahabatnya.

"Mengapa engkau menangis anakku?" tanya Rasulullah.

"Ayahku telah meninggal, tapi tidak seorang pun datang melawat. Aku tidak mempunyai kain kafan. Siapakah yang akan memandikan ayahku dan mengkebumikannya? tanya anak itu.

Lalu, Nabi menyuruh Abu Bakar dan Umar pergi melihat jenazah tersebut. Kedua mereka amat terkejut setelah melihat mayat itu sudah bertukar menjadi babi hutan. Mereka pun segerea pergi memberitahu Rasulullah.

Maka, Rasulullah datang sendiri ke rumah anak itu. Baginda berdoa kepada Allah sehingga babi hutan itu bertukar menjadi jenazah manusia. Kemudian, Rasulullah menyembahyangkan jenazah tersebut. Ketika jenazah itu hendak dikebumikan, ia berubah menjadi babi hutan semula.

Melihat kejadian itu, Rasulullah bertanya kepada kanak-kanak tersebut, apakah yang dilakukan oleh ayahnya sewaktu hidupnya.

"Ayahku tidak pernah mengerjakan solat sepanjang hidupnya," jawab anak itu. Kemudian Rasulullah bersabda keapda para sahabatnya. "Para sahabat lihatlah sendiri. Begitulah akibatnya, bila orang meninggalkan solat selama hidupnya. Ia akan menjadi babi hutan di hari kiamat.".........





Before end entry nie,  nak tanya korang especially sape yang ambik veterinarian/ doktor haiwan .. pasal babi....babi lagi, hahaha..
Hm..actually , boleh ke we as a muslim pegang babi ? Najis paling shit iaitu Najis Muhallazah ,yang paling berat..yaa,i know yang kita boleh sentuh anjing if tangan dengan bulu anjing tu kering..Tapi masalahnya itu anjing..! How bout babi? mereka mana ada bulu ..and one more question to the girl below , why u not hold that bitch by using glove ke or plastic mitt,,kenapa nak kena sentuh skin to skin?ohh..geli mak...






Peace!!! =p






Monday, 7 November 2011

10 artis wanita comel bila bertudung di Malaya

Boringg?? layan je apa yg  ditulis nie..this one after i tgk  a few drama kat tv..maklum lah sempena Hari Raya Aidiladha ni kan byk drama...

10 artis wanita comel bila bertudung di Malaya





1.










Ehhh!! sorry sorry!!! this pic not belong to Malaysian artist lahh!! silap2..hehehhe,pada sapa2 yg tau who exactly is she..keep this secret okay....=p







Haa..ini baru yang betul...=)







1. Rozita Che Wan


2. Tiz Zaqiyah


3. Sharifah Sofea


4. Diana Amir


5. Fazura


6. Neelofa


7. Memey


8. Ayu Raudah


9. Nora Danish


10. Nurul Syuhada





Ha..kan bagus kalau semua artis-artis ni memang berjilbab . Most of them memang nampak very-very gorgeous and adorable with shawl . Diana Amir memang salah sorang yang telah berubah secara drastik untuk memakai jilbab..tahniah .Thats all...Selamat Hari Raya Aidiladha...=)






Friday, 4 November 2011

Wedding

Citer nie last weeknd punya citer..baru nak update sbb few days nie teramat-amat busy dgn assignment yg berlambak-lambak .Oh syukur smalam setel da semua submition..

Last weeknd  ,my eldest cousin kahwin..mmg sngt2 penat sbb mlm sebelum tu baru lepas tgk bola final Negeri Sembilan vs Terengganu..nasib baik menang,kalau kalah buat malu Nogori joo...

Cousin ak nie husband dia org Jeram,Kuala Selangor..so,on that day,wedding dia kat jeram lah..
guys..maksud jeram di sini bukan air terjun tu ye, but its a place lol... .Actualy mula-mula hari tu,i pun ingt diorg kawin kat jeram yg air terjun tu.. then dalam hati mengumpat ,apahal lah pulak mengade wedding ceremony buat kat situ, romantic lah sngt..hahaha! sesungguh nye ak nie yg noob , nampak sangat pengetahuan geografi  ta bape luas lagi..cehh.....

Apa-apa pun sangat enjoy dapat gather dgn big family ,tp sedih sbb my family , i mean both my parents and siblings ta dpt dtg sbb my mom ada kerja yang ta boleh dielakkan..so..i dikira representative for my family lah....






Sejak dah jd leftenan muda nie body ko lg tuff dpd aku kan..XD









 Adegan romantic makngah and pakngah..=)




My opah..=)



Abang besar taiko tai..wuhooo!


Wednesday, 2 November 2011

Karikatur


Kan bagus scene nie diselitkan dalam komik Gempak ke Utopia ke Mangga kee...=D