Saturday, 23 July 2011

25 fakta pasal Gegirl( pompuan)..=p

Salam..hye...im not working today..so..boring je duk umah..jd..pe lg,,facebooking n blogging je lah..blh release stresss nie...Hm..ok,,nie ak  nk citer skit, 25 facts about woman,.....enjoy...=)


Sngt special for..
Woman,girls,perempuan,dara,janda,and sewaktu dgn nyee...=)



1 Girls... luv to talk n talk. Jadi, mereka akan selalu bercakap, berborak, membebel karena berdiam diri atau menutup mulut sangat menyeksakan bagi mereka, walaupun mereka sebenarnya tidak ada sesuatu pun yang ingin dibicarakan...Lebih2 lg dengan orang yang special bg dia,mesti non stop cakap…

2. Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayangnya yang lebih kuat daripada lelaki. 
‘’Ketika ditanya kepada Rasulullah s.a.w. akan hal tersebut, jawab Baginda s.a.w., "Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia"



 

3. Menangis.Perempuan ta akan menangis melainkan mereka tahu bahwa lelaki boleh mendengarnya. With tears as well as women can make as a weapons to persuade men or get smthing dat they wantt 
…(hmm..penah kena………errrrrr -__- )












4. Perempuan mempunyai  deria cium yang lebih tinggi daripada lelaki..sebab hormon estrogen diorg tinggi yang melebihkan rangsangan terhadap ciuman.. 

( ape lagi brooo…cium sayang anda  cepat  opppsss! Hahaha =p





ay_ _ _.
only she knw.. wat is this ...haha =p




5. Perempuan akan selalu bertanya tentang sesuatu yang tidak mempunyai jawapan pasti. Ini adalah usaha mereka untuk membuatmu merasa bersalah sedangkan salah tu memang da terang2 diorg punya salah.




6. Perempuan suka lelaki yang berbauu wangi n harumm..haha,,tp if diorg ta wangi camne lak ea…




7. Perempuan perlu untuk merasa bahwa ada orang lain yang lebih ‘buruk’ dari mereka. Itu kenapa acara-acara seperti Oprah Winfrey Show sangat success..



 



8. Perempuan ta menginginkan seks sebanyak mcm  lelaki. Ini dikerana ,seks lebih bersifat fizik bagi lelaki, dan bersifat emosional bagi pompuan. So..diorg just tau yg lelaki menginginkan seks dengan mereka, keperluan seksual mereka sudah pun terpenuhi…mission in complete =)




















9. Perempuan adalah makhluk Tuhan yang suka sangat “shopping”. Sebab, dalam anggapan mereka, kedai, shopping mall, time square,pavi,midvalley ,jj,giant  atau pasar n smua2 lah adalah tempat di mana mereka seolah merasa ter'control' (padahal buktinya mereka sangat “lost control” di tempat seperti itu,,kan kan kan???girls jawab cpt..huhuu..)










10. Perempuan ta bole menjaga rahsia. Sebab itu ia mengerat mereka dari dalam. Actly, mereka merasa bahwa bukanlah ‘dosa’pun  bila membicarakan rahsia tersebut kepada satu atau dua orang bff dia ka…or sape2 pun…

11. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 lelaki yang soleh…=)



12. Perempuan ta pernah tahan untuk tidak menjawab telepon or call, apapun yang sedang mereka lakukan. Sebab mereka menganggap telepon itu sebagai announcement n she is the winner!..haha



13. Perempuan ta pernah paham kenapa lelaki menyukai games n ape2 pun permainan lain -_-







ohh,,,ini mcm saya,,,haha..^__^


14. Perempuan akan simpan tiga jenis shampo yang berbeza n dua jenis conditioner di kamar mandi mereka.After shez taking a bath, jgn confuse bila bilik mandi bau seperti ‘hutan tropika’ n cam garden of virtue!,,haha






15.  Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!









16. Bila laki pergi untuk 5 hari perjalanan or outstation,diorg bawak pakaian untuk lima hari dan akan pakai pakaian yang sama untuk beberapa hari. Tapi bila perempuan pergi untuk 5 hari perjalanan, maka nyaaaaaaa….mereka akan membawa pakaian untuk 20 hari. Hal ini kerana mereka ta tahu pe yang mereka rasakan apa untuk pe mereka pakai tiap harinya.




 

17. Perempuan akan merapikan rambut mereka bila nak tidur.





18. Perempuan mmg ta suka serangga or anything yang merayap rayap Lipas ke,,kumbang ke,n sewaktu dengannye lah .Bahkan perempuan terkuat pun selalu je memerlukan lelaki di samping mereka jika ada serangga yang muncul. Psssssssssssss…tp laki pun tgn ley merayap gak kan?haha,so lipas la ea? =p.
                       

















                                          
19. Perempuan ta pernah ’salah’. Dan meminta maaf adalah tugas lelaki. …Hmm.. siapa ea sebenarnya yang merayu Adam,suh makan buah khuldi masa Adam kat syurga..?..adakah nur? =p



20. Perempuan ta tahu apapun mengenai kereta, kecuali refill minyak n drive..=p.


21. Women have a bed in a better organized compared than man. Wanna know why? Because they think in their dream they will be adored…

22. Jumlah rata-rata barang di bilik mandi perempuan,slepas di calculated kan guna kalkulatorrr adalah 358 jenis.So...laki blurr aaa apa lagi..sbb ta dapat mengerti apa gunanya barang-barang tersebut. 




23. If a woman falls in love with a man , he will always be in her mind even she is going  out   
with another man.







24. Perempuan sangat suka bercakap di telepon. Mereka boleh menginap di tempat kawan diorg selama dua minggu,then bila da balik rumah, mereka akan menelepon kawan tersebut selama 3 jam.

25. Perempuan akan merapikan penampilan mereka (makeup) bila nak kuar tuk berbelanja,siram pokok bunga, sapu sampah,,,jawab telepon, baca buku, or  bahkan membuka surat lepas postmen anta!..cehh..





haaa...datz all...ngatok da..nak tido..bye,,nite...salam..=)..ZZZZZzzZZZzzzzzzzzzzzzz






arggggghhh...besh nye dapat barinngg...=)
(pic tade kena mengena)



Tuesday, 19 July 2011

WEEKENDSS =))



HELLO....da bape hari da  ta menulis....hmm..quite busy with my partime job..huhu (part time job la sngt..)...bdw,,Harry Potter for d final one da klua kan,,so..my siblings include me,went to the cinema n watched Harry !..yaaa! mmg bestt...2 hours we were in the cinema,,n finally the storie was ending  with great great ending...i dunno .nothng much .what i am suppost to tell u because i already knw the story b4,,i  read the books of harry for hundreds time before...huhu,,so...the plot of the story da hafal da..=p..but,,,apepun..rasa sedih..sbb after diz will be no more harry....that story was my story since my childhood until now,,tp skrg da hbs....Thanks for making my childhood complete.Thnx  J.K Rowling!!. ..=')







EHH!!...cam kenal minah nie,,camne dia ley sampai sini..haha..=p,,
sorie maria,,im joking..XD

Monday, 11 July 2011

Ciri-ciri wanita yang confirm diminati boboboy(lelaki) XD

Hye2..lepas ak tulis pasal 25 facts pasal boyboy tu,ramai yg bg feedback suh tulis lg,,haha,,so..ak just tulis je lg k,,,according to my experience jugak…layan jeee..=)


Ok,,kali nie,,ak nk share pasal ciri2 wanita yg lelaki pada masa kini impikan,,after wat survey ckit then tgk kwn2 ak yg masih single n da couple,,so..nie lah result dia,,jadi..pada girls yg still solo n single..apa lagi,baca cpt! ..=p


















1.
Be a good listener..
Lelaki suka wanita menjadi pendengar setia n ta suka kaum hawa yang suka membangkang.


2. Jangan makeup tebal sangat
Lelaki tidak suka jika anda memakai alat solek terlalu tebal.






3. Be matured
Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang. Boleh tolong dia make a decision pasal kerja dia ke,study dia ke or apa2 pun..




4. Remember his date..
Tau bila besday antara resipi penting yang perlu diketahui.Mcm resepi kek lak.. Berbuatlah sesuatu untuk hari pentingnya itu.




5. Hormatinya
Menghormati dirinya, family dan teman-teman yang rapat dengannya.


6. Jangan terlalu kebudak-budakan
Bersikap matang dalam tutur kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan...tp sumtimes ak pun kebudak budakan gak…huhu




7. Agresif n lincah
Lelaki suka sikap wanita yang agresif. Maksud ak…lincah in working n decide  satu-satu perkara tu..




8. Jangan terlalu seronok
Jangan terlalu seronok ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama dlm phone untuk perkenalan pertama,,nnt takot dia fikir..mesti dgn lelaki lain pun camnie kan…




9. Jangan ganas + gengster
Jangan terlalu bersikap kelelakian dan ganas dalam pergaulan.Contohnye bahasa yang digunakan..jgn kl sangat....hehe…






10. Jangan terlalu baik n suci giler Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan sempurna. Biar lelaki itu sendiri yang mencari jawapan dan menilai sendiri sama ada anda baik atau tidak..



11. Jangan perasan
Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita.Jangan buatkan diri anda adalah miz tmpt kerja or miz university..






12.Sikap sederhana
Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.


13. Sikap keibuan ^_^
Bersikap keibuan adalah antara petua yang perlu dititikberatkan n penting..kalau masa dating nampak budak kecik pergi lah pura2 belai budak tu kata cute2 walaupun anak negro 
sekalipun..hehe



cpt lerr dukung sayaaa kak...^_^

14. Lemah-lembut
Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.Lelaki nie ibarat besi,bila dicurah asid alamak cair lah….so,,korng ayat lembut..mesti lelaki pun layan korang nice..=)

15. Sensitive
Ketahuilah mereka adalah golongan yang terlalu sensitive dan sukakan kelembutan apatah lagi daripada seorang gadis yg dicintai…






16. Kenali dirinya
Kenali siapa dirinya yang sebenar sebelum anda memulakan langkah untuk memikat.Fahami ape yang disuka dan ta suka..




17. Jaga kecantikan
Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah anda dipenuhi jerawat batu,jerawat pasir ta pe..=p


18. Gaya kemas

Aset penting bagi anda untuk memikat lelaki adalah mata, dada ,punggung dan style jalan yang kemas. Jaga tatasusila anda sebagai anak dara sunti.






19. Jangan kuno
Jangan bersikap terlalu kuno n old school....




20. Sering tanya khabar
Bertanya khabar  at least  seminggu 2x  supaya tali persahabatan anda dengannya tidak putus begitu saja. Maybe one day sikap anda yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.





21. Jujur dalam tingkah laku
Usia n  bentuk badan bukan menjadi ukuran penting tetapi kecerdikan, kejujuran serta tingkah laku yang bersopan-santun. =)


22. Suka yang beragama
Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu anda tidaklah perlu terlalu alim sbb macamler lelaki tu alim gak..=p





23. Tidak mudah dipermainkan
Menunjukkan bahawa anda bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan selain tidak terlalu merengek dan mengada-ngada kata lain terlalu gedik.





24. Jangan tunjuk lemah
Jangan tunjukkan kelemahan anda ketika berada di samping lelaki yang anda minati.Buat cool je..


25. Suka dimanja
Yang paling penting, lelaki suka dimanja dengan belaian dan kata-kata romantic..psss..ingt girls je suka dimanja?? =)











byeee... =)


Saturday, 9 July 2011

25 fakta pasal Boyboy(lelaki)..=p

Hye korng...hm..Actly ak tgh boring hyper gilak..nk tulis blog pun ta taw nk tulis pe..then tetiba terpikr nk tulis sumtg diffrent..hehe,,ya..about man....nie berdasarkan experience ak laa,,so...up to u girls nak caya ke ta...enjoy..=)




1. Actly.. Lelaki nie tidak mencari wanita yang cantik, yang dicari adalah wanita yang sejuk hati melihatnya dan mempesona..bila tgk muka dia tu,,hati tgh panas pun boleh coollll...wahhh..hehe (Untuk itu, dia selalu meminta Anda berdandan. Bukan kerana dia mata keranjang,no no no!, tetapi mereka ingin Anda terlihat mempesona).

2. Lelaki sangat benci dikhianati. (Even mereka egois, keras,brutal, n strongg,,haha, tetapi mereka adalah makhluk yang lemah).-_-

3. Ketika saat ini dia menyukai Anda, beberapa saat kemudian, dia lupa dan malah asyik bersama kawan-kawannya. (Hal ini adalah wajar, tetapi bukan berarti Anda tidak pernah ada di hatinya) =)

4. Jika dia mengatakan “Ya,,,i mmg tak phm u laaaa,” itu maknanya pemikiran dia dan Anda berbeza. (Bukan berarti tak boleh bersatu, tetapi mencuba untuk saling memahami satu sama lain)

5. Dalam sehari, dia akan sibuk bermain dan menjalani aktivitinya bersama kawan-kawannya. Yelah,,sumtimes bz with futsal,jamming n else..Tetapi percayalah,ketika dia bersiap hendak tidur, Anda selalu ada di dalam fikirannya. (Dan percayalah, mereka suka senyum-senyum sendiri saat membayangkan betapa cantiknya Anda hari ini).

6. “U tgh wat ape?” or “Dah dinner ke?” adalah ayat yang paling selalu diucapkan oleh lelaki ketika di call. (Mereka memang bukan makhluk yang pandai berbasa-basi, tetapi mereka sungguh ingin tahu semua hal perkara tentang Anda).

7. Jika seorang lelaki benar-benar mencintai n luv Anda, dia akan menerima Anda seadanya. Tak peduli Anda gemuk ke, hitam atau berjerawatkee. (Mereka mungkin akan memberi nasihat pada Anda untuk diet ketika Anda merasa gemuk,or suh g beli makeup SK2 ke SK3 ke tetapi mereka tulus mencintai Anda).

8. Lelaki sangat tergila-gila ketika melihat senyuman Anda. That's why sumtimes lelaki nk sngt suh gf dia cenyummm =) (Untuk itu jangan memelihara muka yang masam di wajah Anda, tersenyum dan buatlah dia semakin terpesona).

9. Lelaki akan melakukan apa saja untuk menarik perhatian Anda. (Termasuk menceritakan kisahnya kepada bekas kekasihnya, walau terkadang hal ini tidak perlu diceritakannya pada Anda) hmm...

10. Lelaki tidak suka jika Anda bercerita tentang bekas kekasih anda. (Walau kadang-kadang dia suka cerita tentang bekas kekasihnya kepada Anda, tapi dia sangat cemburu jika dia mendengar kisah bekas kekasih Anda)...like2

11. Jika lelaki ingin bertemu dengan orang tua Anda, jangan ragu dan malu. Dia serius dengan Anda!.

12. Lelaki ingin selalu berbagi semua hal dengan Anda, namun terkadang dia tidak boleh mengungkapkan semua hal dengan baik. (, jangan paksa dirinya bercerita jika memang dia belum siap untuk cerita kpd anda).

13. Sumtimes, lelaki juga menangis... (Semua bayi, lelaki mahupun wanita menangis, dan lelaki dewasa also got feeling u knw, ketika mereka kecewa dan sedih, mereka pun boleh menangis seperti Anda. Berikan pelukan dan sokongan padanya,kerana Anda ada untuknya). =)

14. Jangan berusaha membuat lelaki marah,kerana mereka adalah makhluk Tuhan yang mudah marah....

15. lelaki adalah makhluk simple, mereka bukan tipikal yang selalu berharap dan berandai-andai.

16. Lelaki akan mencuba mendapatkan hati wanita yang memutuskannya, sebelum akhirnya mereka berusaha melupakannya. (Inilah yang membuat mereka gagal menelepon Anda setelah berpisah,  n finally he will giveup sbb Anda memberikan respon yang negatif)...so,hati2 ya..jgn reject sngt..

17. Saat Anda membuat seorang lelaki jatuh cinta, selamanya dia tidak akan pernah boleh melupakannya. (Untuk itu boleh dikatakan lelaki lebih lemah dan susah melupakan dibanding wanita).

18. Dont ever say to him.., “Mmhh.......lupakan jelah” kerana hal ini akan membuat dia bertanya-tanya dan bahkan curiga pada Anda. (Seperti halnya wanita, mereka juga makhluk yang sensitif dan mempunyai rasa ingin tahu).

19. Lelaki tidak akan pernah boleh tidur, jika dengan perlahan Anda mengusap belakangnya. Dan membelai lembut kepalanya.,then urut blkg dia..mostly time dia tgh penat n mengantok,mesti automaticaly dia akan feel fresh! (Percayalah, jika Anda melakukan ini pada kekasih Anda, maka ia akan terus menerus merindukan Anda)...(like like like)hehee

20. Lelaki selalu memiliki cara untuk memuji Anda (baca,nyanyi, n merayu Anda).

21. if a man look suspicious n terlihat berpikir keras ketika Anda give ur opinion or want he to do sumthing, ertinya mereka tidak mahu melakukannya. (Kebanyakan lelaki akan berbohong dan melakukan hal yang tidak ingin ia lakukan untuk wanita yang ia cintai. But...believe me, mereka sangat menderita dan merasa terkongkong).

22. Jika Anda berkata tidak, yang ada di dalam pikiran lelaki adalah “aku akan cuba lgggi” (Masih ingat kan saat dia meminta Anda menjadi kekasihnya?).

23. Anda tidak akan pernah boleh membuat lelaki memahami dalam sekali bual saja. They are smart but sumtimes, they are difficult to understand urself... (Begitulah lelaki menyebut wanita sebagai makhluk yang susah dipahami).

24. Lelaki benci gay! (Bukan bermaksud diskriminasi atau jahat, tetapi terkadang mereka tidak habis berfikir, why they want to have a scandal with d same gender??

25. Lelaki sangat menyayangi ibunya...=)





Friday, 8 July 2011

Kerja kerja kerjaaa..lalalaaaa!

Hye korng..skrg nie...ak da stat keja..alah,,just a part timer at royal bintang hotel,,as a waiter boy..haha..yaa..waiter!,,NOT KEJA lain yaa..yalah,,if my frens ask me,,what kind of job u did there faread?,,tya mmg cam suspicious gilerr..hehe..yelah,,i also unexpected camne ley terkeja situ lak..tp okay lah,,dpd wasting my time lepak kat umah,do nothing,is better for me to work there..blh dpt extra money..boleh beli phone n guitar baruuuu..huuuuuuuuu....=)



haaaaaa..this is the place where im working now..haha,,yaa...there's a lot of tables,,nie masa kitaorg tengah setting tuk dinner mlm tu.. =)




she is my new fren..amoi lah,n same age with me...n her name is May,,not february or april ye,,..fullname dia ak xusha lg,insyAllah nnt ak tya dia..=p


yang baju hitam nie merangkap kepada Bos ak,,haha,,nama je bos tp umur sama ngan ak..yelah..he's already work there for 4 years....n sebelah dia nama Amin,,part timer cam ak gak,,still stdy dkt uitm shah alam.


nie pic kitaorg ramai2...patut buat kerja tp sempat lg snap2 pic,,hehee,,tape bos sporting , tade hal lah..=)




Tuesday, 5 July 2011

6 Perkara Yang Allah Sembunyikan

Allah SWT selesai menciptakan Jibrail as dengan bentuk yang cantik, dan Allah menciptakan pula baginya 600 sayap yang panjang , sayap itu antara timur dan barat (ada pendapat lain menyatakan 124, 000 sayap). Setelah itu Jibrail as memandang dirinya sendiri dan berkata:

"Wahai Tuhanku, adakah engkau menciptakan makhluk yang lebih baik daripada aku?."

Lalu Allah swt berfirman yang bermaksud.. "Tidak" 

Kemudian Jibrail as berdiri serta solat dua rakaat kerana syukur kepada Allah swt. Dan tiap-tiap rakaat itu lamanya 20,000 tahun.

Setelah selesai Jibrail as solat, maka Allah SWT berfirman yang bermaksud. 
"Wahai Jibrail, kamu telah menyembah aku dengan ibadah yang bersungguh-sungguh, dan tidak ada seorang pun yang menyembah kepadaku seperti ibadat kamu, akan tetapi di akhir zaman nanti akan datang seorang nabi yang mulia yang paling aku cintai, namanya 
Muhammad.' Dia mempunyai umat yang lemah dan sentiasa berdosa, sekiranya mereka itu mengerjakan solat dua rakaat yang hanya sebentar sahaja, dan mereka dalam keadaan lupa serta serba kurang, fikiran mereka melayang bermacam-macam dan dosa mereka pun besar juga. Maka demi kemuliaannKu dan ketinggianKu, sesungguhnya solat mereka itu aku lebih sukai dari solatmu itu. Kerana mereka mengerjakan solat atas perintahKu, sedangkan kamu mengerjakan solat bukan atas perintahKu." 

Kemudian Jibrail as berkata: "Ya Tuhanku, apakah yang Engkau hadiahkan kepada mereka sebagai imbalan ibadat mereka?"

Lalu Allah berfirman yang bermaksud. "Ya Jibrail, akan Aku berikan syurga Ma'waa sebagai tempat tinggal..."

Kemudian Jibrail as meminta izin kepada Allah untuk melihat syurga Ma'waa. Setelah Jibrail as mendapat izin dari Allah SWT maka pergilah Jibrail as dengan mengembangkan sayapnya dan terbang, setiap dia mengembangkan dua sayapnya dia boleh menempuh jarak perjalanan 3000 tahun, terbanglah malaikat jibrail as selama 300 tahun sehingga ia merasa letih dan lemah dan akhirnya dia turun singgah berteduh di bawah bayangan sebuah pohon dan dia sujud kepada Allah SWT lalu ia berkata dalam sujud:

"Ya Tuhanku apakah sudah aku menempuh jarak perjalanan setengahnya, atau sepertiganya, atau seperempatnya? "

Kemudian Allah swt berfirman yang bermaksud. "Wahai Jibrail, kalau kamu dapat terbang selama 3000 tahun dan meskipun aku memberikan kekuatan kepadamu seperti kekuatan yang engkau miliki, lalu kamu terbang seperti yang telah kamu lakukan, nescaya kamu tidak akan sampai kepada sepersepuluh dari beberapa perpuluhan yang telah kuberikan kepada umat Muhammad terhadap imbalan solat dua rakaat yang mereka kerjakan.... ."

Marilah sama2 kita fikirkan dan berusaha lakukan... Sesungguhnya Allah S.W.T telah menyembunyikan enam perkara iaitu :

* Allah S.W.T telah menyembunyikan redhaNya dalam taat.

* Allah S.W.T telah menyembunyikan murkaNya di dalam maksiat.

* Allah S.W.T telah menyembunyikan nama-Nya yang Maha Agung di dalam Al-Quran. 

* Allah S.W.T telah menyembunyikan Lailatul Qadar di dalam bulan Ramadhan. 

* Allah S.W.T telah menyembunyikan solat yang paling utama di dalam solat (yang lima waktu). 

* Allah S.W.T telah menyembunyikan (tarikh terjadinya) hari kiamat di dalam semua hari.

Renung2kan...=)

Friday, 1 July 2011

TRANSFORMER 3 GEMPAKKK!!!!!! XD




hye korng!...haaa...sape cini da tgk transformer 3,,put up ur hands!,,haha,,,over lak aku kan,,bdw,,,mood tgh hepi cause my final exam is over !!yeayyyy!..haha,,After exm,,nk celebrate selepas 2 hari xtido..last nite..i watched diz muvie with my gud frenn..ceit!,,asyik2 gud fren..=p,,..thnx to Her because teman i sampai pkul 2 pg,,lepak2,makan2...thnx....hehe,jap,u ikhlas ta teman i nie??haha..4get it~!^__^ oh yaaa....about diz muvie guy...yaa..mmg besh gilak!..besh broo! (bak kata nabil) ..=p...for ur information..i had to book diz ticket earlier,, for few days,,takot hbs..ya..datz true..after 3days of showing time pun the ticket still full house..tp ape2 pun citer nie mmg besh n terbaik!


muvie nie mmg lama..around 2 hours n 40 minutes..wah..tp,,rasa mcm tgk sejam jee,,,sbb mcm2 ade,,,,ade funny,action, sedih2 pun ade...haha,,part sedih time Bumblebee  nk kena bunuhh,,sam ngs,n...minah sbelah ak nie pun cam nk ngs,,huuhu!..jgn mare ee bocor rahsia =p....oh ya...n now..i will tell u d synopsis..ok..Actly..citer dia lebey kurng camnie...Autobots lead by Optimus Prime once again tuk wat reunion n fight musuh utama beliau and dat is Decepticons. Selepas kekalahan Decepticons pada 2009 iaitu dalam Transformers 2 Revenge of The Fallen, diorg menuntut bela daripada Autobots.In this new movie, the Autobots and Decepticons become involved in a perilous space race between the U.S N once again khidmat Sam Witwicky n kawan robot beliau diperlukan untuk menyelesaikan pergelutan tersebut. .There’s new characters too, including a new villain in the form of Shockwave, a longtime “Transformers” character who rules Cybertron while the Autobots and Decepticons battle it out on Earth.Ha...tu je lah,,nnt citer byk2 ta besh lak..so...angkat kaki korng,n  watch diz muvie cpt, enjoy!..=)




COMEY NYEE..SHES HOT THAN MEGAN FOX LOL...^__^
AK TAK TAHAN NIE NAK G    
TOILET!
TEPI TEPI!!! =P


DGR SINI KAWAN2...MARI KITA SAMA2 PEGI 'BERSIH'
9
 HARIBULAN NIE
TMPT PROTESNYE NYE DI SINI!!!
COMEON GUYSSS! XD