Friday, 10 February 2012

On Air Astro? apa kejadah nya..=)





Untuk pengetahuan teman-teman sekalian, last Saturday morning , lepas subuh lagi , diri ini dah berangkat ke Bukit Jalil mengedik mencuba nasib di auditionkan oleh Pak Nil (Aznil Haji Namawi) , Suhaimi , and Normala Samsudin in On Air program..,Yup,Yessssss..its On Air!


Ahaxxx! Kepada yang tak tahu apa itu On Air , ia adalah salah satu rancangan realiti terbitan astro yang terbaru di astro ria untuk memilih pengacara-pengacara television tak kesah lah sesiapa pun asal kan berbakat  .
7 lelaki dan 7 perempuan yang akan terpilih untuk ke peringkat akhir.
............


Pagi-pagi buta lagi da bergerak ke Bukit Jalil n  meet somebody...of course ler my fren , gerak skali ngan dia sebab kitaorg tak tau mana terletaknya bangunan astro tu..carik punya carik rupanya the building is located inside the Technology Park Collage (TPM) .... whattt!!,,,asal dalam tuuuuUU???!! with no signboard infront the TPM mengatakan astro punya office kat situ...menyusahkan orang betul lah astro nie...












Then masa nak park kereta dah nampak dah  ramai gilerr manusia beratur tuk dapat kan borang.
Unfortunately , sampai je depan pintu gate , polis-polis bantuan dah halau kitaorg .
Pihak pengurusan astro tu cakap borang da habis. Diorang just released 200 forms tuk sape yang datang subuh-subuh tadi .
Bayangkan kitaorang datang da sampai 8.30, mesti yang datang before nie lagi awal...gilaa aaaa...Semuanya nak famous kauuu jahh....
Then akak pengurus astro tu cakap suh datang pukul 11 pagi pula kalau nak borang ataupun datang besok jeeerr...terpaksa ler tunggu lg 2 jam. -__-




Alhamdulilah selepas bersabar dan beristifar,mengucap banyak-banyak ,masa datang pukul 11 tu dapat juga form/borang selepas memotong Q orang ramai yang telah membuat line up  .
Jahat gila kan....tp we have too sebab yang datang sangat ramai..i think more than thousand people yang datang..berhimpit-himpit!
Then,baru lah kitaorang dapat melepasi gate astro yang sebesar-besar tu masuk ke dalam and prepared the task that have been given by Aznil to us...


Dalam form  tu dia ada bagi few task .
We have to choose, either one ,which task that we will present to them..






Antara task-task berikut adalah seperti di bawah.




1. Sebagai pengulas sukan yang berpengalaman , sila mengulas tentang  
    kekalahan permainan bola sepak
    Malaysia dengan pasukan Jepun sebelum ini.




2. Anda adalah pengacara sebuah konsert yang dihadiri beribu-ribu penonton 




3 . SEBAGAI PENGACARA PROGRAM REMAJA , CERITAKAN TENTANG HAL-  
     HAL YANG BERLAKU DAN TREND DALAM KEHIDUPAN REMAJA TERKINI.




4. Anda adalah pengacara yang membawa penonton ke suatu destinasi   
    pelancongan .




5. Anda adalah pengacara baru kanak-kanak iaitu Tom Tom Bak .












So...lebih kurang camtu lah task dia.Yang number 2 sebab apa di Highlightkan?
Of course lerr sebab aku buat yang  itu  =)




Semangat gilaa practise XD







Ha...yang paling tak best bila nak makan kat cafe astro, pihak astro tak bagi kitaorg makan kat situ sebab katanya cafe astro just only for staf astro. Kalau nak makan 'please ataupun tolonggg ye makan kat luar' .Tapi masalaahnya kat luar astro ni tak nampak pun kedai makan! Terpaksa bergerak 3 kilometre jauhnya untuk mencari tempat makan . Pada siapa yang datang naik kereta boleh juga lah bergerak, siapa yang datang naik public transport like a bus or taxi ,how???Conclusionnya management astro sangat teruk dalam melayan orang ramai yang datang untuk di auditionkan . Sekian


Lepas semangat gila nak di auditionkan tapi dekat pukul 3 petang our number still jauh lagi , Then pukul 6 petang pun tak habis lagi , Tunggu punya tunggu sampai semua dah duduk tepi-tepi bangunan wat keja tah pape...


6.30 petang....


Masih belum diauditionkan and number jauh lagi..ade 100 lebey lagi orang before me . Bila tanya abg astro tu dia kata  before ni sampai pukul 11 malam pun tak habis lagi. Oleh kerana my number is the 3rd last in the list, and badan dah penat sangat + mood pun da takde...so..kitaorang ambik decision untuk pulang....pulang lah.....thats all. 
Terima kasih astro...We luv u so much......









Muka tarik diri.....



Short video masa tgh semangat gila practise...tak sempat pun nak present depan Aznil tunjuk kat sini pun jadi lerr... =P



video

Sori video terbalik...=)




Bye








2 comments:

diana amin said...

alamak aiii...siannya.klu x msti msuk tv punyer.laen kali bawak bekal bnyk2 ek.smbil brlatih smbil mkn.berkampung lah kat ctu

Fareadz Samani said...

hehe...tu lah..nak wat camne,rezki belum sampai lg..bdw thnx..=)