Monday, 14 January 2013

Kak Pah oh Kak Pah....





Assalamuaalaikum...





Soli geng , Kak Pah yang dimaksudkan di sini bukanlah Dato Sharifah Aini tu k.. Nanti habis aku kena hentam dengan peminat kak pah..hehe..But she is the famous one now....it started from yesterday...




Sharifah Zohra Jabeen 


Congratez to u LOL..u da semakin famous sekarang..=D
U wanna know why??why she become a famous lady for only one day??because of what??? 
This video will give u the answer...










Lepas tengok video Kak Pah ni..ce tengok video yang bawah ni pulak...






Orait..start from the first video...For my opinion...Defending the honor is a sign of faith. I never regret our actions very inconvenient time. However, I am very upset to see this 1 Malaysia Women's Voice President acting fool Indian student self respect her views Armed fact, raises questions answered & showcased for bravery for 'exercise' tusks tower who does not mind totally accept preconceived posed by panelists.



1 Malaysia Women's Voice President is not one. She is not a minister, she is not a lecturer, she was an outsider. She comes to your campus & insult your friend, & nothing ever done?? 

I think , the second video above is the answer for my question just now...Kenapa hampir semua students dalam dewan tu bersorak setuju bila kawan diorang sendiri kena bahan dengan Sharifah ni. Dalam second video ni , budak tu cakap benda yang betul dan dia ditembak. Kawan - kawan dia setuju dengan cikgu tu sebab takut. Tetapi... diorang dah lihat apa yang sebenarnya berlaku. Kita dapat tengok,classmate dia tukar jawapan dalam notebook tu. Dalam hati diorg tetap mengaku kebenaran tu walaupun dalam ketakutan. They 'learned' from what they have seen. Awak boleh paksa orang dengar apa yang awak cakap,tapi awak tak boleh paksa hati orang untuk percaya dengan apa yang awak cakap.....


Aku bukan nak backup Bawani ni sangat pun..tapi seriously aku pernah berada di tempat dia . Dulu , pernah suatu masa aku lantang berbicara kerana untuk memperbetulkan apa yang salah setelah diteliti betul-betul. Tapi manusia di sekeliling aku pada masa tu suddenlly memaki aku + mencemuh diri aku. Ada tu sampai bahan family aku , my parents di Internet.

Tapi takpe..after a few time , manusia di sekeliling aku akhirnya sedar apa yang aku buat adalah untuk kebaikan dan mereka mula menghargai. Tapi..hati aku ni still rasa sedih + berkecamuk gak lah kan..Sapa tak sedih kalau dulu orang sedap-sedap je maki hamun siap nak boikot tapi dengan secara tiba-tiba datang untuk berbaik balik siap dengan senyuman yang tak bape ikhlas tu...Ohhh....Tapelah...aku pun manusia biasa.Orang-orang berilmu selalu cakap yang, bersabarlah selagi mampu insyAllah kemenangan akan menjadi milik anda.So..sekarang hanya mampu bersabar...



Pergh...ni da kira luahan + perasaan da ni.Hahaa..soli geng..tetiba emo lak XD
Ok lah..lastly i just wanna say...dignity is the last thing that could be the currency of self worth. Do not self one that even your mortgage is cleaver. Duping, is a crime that will destroy the nation . And please all my friends... think, think & act wisely before talk and do something...











~ Thanx for Reading and Have a nice day =)









5 comments:

Nurul Farahizzati said...

nak tegur skit.. dah nama kak pah, of coz la she.. not he.. ;P
bese la.. lagak nak dapat galaxy note, sanggup bahan kawan sendiri.. buta btol dorang tu.. isk3..

farazura said...

ingat kak pah = sharifah aini td... huhu

aisyah humaira' said...

yup ! benar. sokong kenyataan ni.

#berkata benar walau pahit#

chinta said...

sapa-sapa yang ade dalm dewan aori akan thu smua nye right? tak sokong mana-mana...

Fareadz Samani said...

Yup..betul..Thnx pada sape yg betulkan my mistake..=)